Elena Giménez Urraco (València, 1974) és mare. Llicenciada i Doctora en Pedagogia per la Universitat de València en el Departament de Didàctica i Organització Escolar. Ha treballat en contextos d’exclusió social i educativa durant 10 anys, i també com a professora de Secundària en Cicles.

El seu focus d’interès són els col·lectius en risc d’exclusió social i la seva relació amb el món educatiu, sobre això investiga i escriu. Docent dels Graus d’Educació Social, Pedagogia, Magisteri, Treball Social, del Màster de Professorat de Secundària i del Màster d’Acció Social i Educativa. Treballa des de les disciplines de Sociologia i Didàctica temes com la justícia social, la relació entre exclusió social i exclusió educativa, la modalitat pedagògica, i les possibilitats didàctiques per abordar aquests fils.

Reflexió:

Reconèixer la importància de la Formació Professional i millorar la seua efectivitat i visibilitat requereix de polítiques que aposten per intervencions de caire multidimensional, des d’inversions serioses de l’administració educativa.