Neus Lausuch Sancho, assessora del CEFIRE específic d’FPEAE és professional de la família d’Imatge Personal. Després d’acabar els seus estudis de BUP i COU va iniciar la seua marxa en la Formació Professional sent els seus tres pilars fonamentals l’Assessoria d’Imatge, l’Estètica i la Perruqueria. Finalitzada aquesta formació, el Ministeri d’Educació, Política Social i Esport li va atorgar el Premi Extraordinari d’FP de Grau Superior de la Comunitat Valenciana, posteriorment va rebre el guardó als 5 millors expedients acadèmics de la Comunitat Valenciana i finalment va obtenir el Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior a nivell Nacional.

En 2009 aconsegueix la plaça en el cos de Professors Tècnics de Formació Professional, on pot exercir el seu treball com a docent en la família d’Imatge Personal, ensenyant i aplicant de manera pràctica la formació adquirida ininterrompudament.

A partir d’ací ha participat en projectes Erasmus+ i mobilitat KA, ha impartit classes en acadèmies per a oposicions, ha treballat per a mitjans audiovisuals en campanyes publicitàries internacionals. És autora de 3 llibres i 32 articles tècnics en editorials de renom i ha col·laborat en la realització de materials didàctics per a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. També ha participat com a jurat en campionats de maquillatge i com a ponent en congressos dins de l’especialitat com ara Beauty Forum i d’educació com ara La Primavera Educativa.

ELS ORIENTADORS, PEÇA CLAU EN L’EDUCACIÓ DEL SEGLE XXI